Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Mandalina Kabuğu

Mandalina Kabuğu

Mandalina kabuğu, bilindiği gibi mandalinanın faydalı ve yararlı bir meyve olduğunu herkes bilir. Fakat kabuğundaki mucize şifaları bilen ve uygulayan toplumda az kişi vardır. Güzel kokusu ile insanları etkileyen mandalinayı birçok kişi yerken kabuğunu çöpe atar. Aslında oldukça faydalanacağımız mandalina kabukları ile birçok şey üreterek kullanabiliriz. Toplum olarak bazı şeyleri değerlendirmeyi ve hazıra alışmış olmayı seven toplumuz. Basit olarak hazırlanan mandalina kabuklarını soyup akşamdan bir sürahi suyun içine, kabukları atın ve sabaha kadar bekletilen mandalina kabuğu ve suyu ile şifa olarak kullanılıyor. Oldukça yararı olan mandalina kabuğu ve suyu diş etlerini besleyecektir. Ayrıca bağışıklık sistemini de güçlendiren mandalina ve suyu faydaları etkili olmaktadır.

Ayrıca soğuk kış aylarında yapılan mandalinanın, sıcak çayları ile içinizi ısıtır. Hazımsızlığa iyi gelen mandalina kabuklarının ve bağırsakları çalıştırma özelliğine de sahiptir. Mandalina kabuğunun içinde bulunan tangeretin adlı maddenin beyin içinde oluşan tümörlerini küçülttüğü görülmüştür. Ayrıca doktorlar tarafından önerilen mandalinanın beyin tümörü olan hastalarda günde 5 adet mandalina yemelerini önermektedirler. Bu önerilerde mandalina kabuğu ve diğer turunçgillerden rendeleyerek içine az miktar tatlandırıcı konularak tüketilebilir. Oldukça sağlık açısından yararı olmakla beraber yapılan kahvaltılarda masamızda reçeller baş köşeyi almaktadır. Mandalina reçelini yemeyenler kesinlikle denemelidir.

Mandalina kabuğu reçeli için gerekli malzemeler

  • 1 kg mandalina
  • 1kg toz şeker
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 3 su bardağı su

Mandalina kabuğu reçeli nasıl yapılır?


Mandalinaları soymadan hafifçe kazıyın kazılan mandalinaları büyük bir tencereye koyalım. Üzerine su ekleyip 2 gün bekletelim 2 gün sonra suyunu dökelim. Tencere içine tekrar su dolduralım ve ocakta kaynatalım. Mandalinaları yumuşayıncaya kadar kaynatılmalıdır. Kaynatılan mandalinaların suyunu tekrar dökelim aynı işlemi tekrar yapalım konulan suyu 6 saat bekletelim. Bekletilen mandalinaları enine keserek mandalinaların içindeki çekirdekleri çıkartalım. Çekirdekleri çıkan mandalinaları bir kaba koyalım. Diğer bir yandan 3 su bardak suyu ve şekeri ayrıca 2 yemek kaşığı limon suyunu da ekleyip orta ateşte pişirelim. Pişirilen şerbeti koyulaşana kadar kaynatıp içine mandalinaları atıp 15 dakika kaynatıp altını kapatalım. Afiyetle masanızın kahvaltı bölümünde yerini alarak afiyetle yiyelim. Böylelikle mandalina kabuklarının ne kadar değerli olduğunu bir kez daha anlayalım. Kış aylarının vaz geçilmezi olan mandalinayı yerken kabuklarını da ayrıca değerlendirelim. Mandalina kabuklarının şifa dağıtan bir meyve olduğunu ve daha saymakla bitiremediğimiz faydalarını değerlendirip kabuklarını ziyan etmeyelim.
Son Güncelleme : 19.01.2024 15:44:38
Mandalina Kabuğu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Mandalina Kabuğu Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Mandalina Kabuğu"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Mandalina Çeşitleri
Mandalina Çeşitleri
Mandalina Çeşitleri, Mandalina; Ilıman iklimde yetişmekte olan turunçgiller familyasına ait bir meyvedir. Sarı, turuncu, kırmızı renklerde olan mandalina, sulu ve etli bir yapıdadır. Portakala nazaran daha yumuşak olan mandalina, kabuğu soyularak yen...
Mandalina Aşısı
Mandalina Aşısı
Mandalina aşısı, iki farklı dönemde yapılır. Bu diğer turunçgiller içinde geçerlidir. Aşılamada en iyi sonuç Eylül Ekim aylarında yapılan durgun göz aşısıdır. İlkbaharın başlangıcında fidanların sürgün sürme döneminde, Mart ayının sonuna doğru Nisan ...
Mandalina Kabuğu Çayı
Mandalina Kabuğu Çayı
Mandalina kabuğu çayı, Trunçgiller familyasına ait olan mandalinanın Çin kökenli bir meyve olduğu düşünülmektedir. Yapraklarını dökmeden muhafaza eden nadir kış meyvelerinden biridir. Owari, Clementine, Tangor, Satsuma bilindik mandalina çeşitlerinde...
Satsuma Mandalina
Satsuma Mandalina
Satsuma Mandalinası, ülkemizde daha çok Rize mandalinası olarak bilinmektedir. Satsuma mandalinası 1900'lü yılların başlarında Japonya'dan Batum aracılığıyla Türkiye'ye getirilmiştir. Hasat döneminde sarı-turuncu renklerinde ve hafif pürüzlüdür. Kabu...
Mandalina Cinsleri
Mandalina Cinsleri
Mandalina cinsleri, mandalina ülkemizde de yetişen turunçgillerdendir. Turuncu ve sarı renktedir. Ilıman iklimin hâkim olduğu her yerde rahatlıkla yetişir. En fazla tüketilen turunçgil türüdür. Birçok mandalina cinsi vardır. Bunlar:W. Murcott, Son yı...
Mandalina Ağacı
Mandalina Ağacı
Mandalina ağacı, bu ağaç türü turunçgiller familyasından meyve verebilen bir kış meyvesidir. Meyvesinin adı da ağacının adı ile aynıdır. Mandalina ağacının saksıda yetişen minyatür türü de bulunmaktadır. Birçok bitki hobisi olan insanların evlerinde ...
Mandalina Yaprağının Faydaları
Mandalina Yaprağının Faydaları
Mandalina kış aylarının önemli bir meyvesi vitamin deposu bir turunçgiller ailesinden olan meyvedir. Mandalinanın insan vücuduna sağladığı faydaları saymakla bitmez. Soğuk kış aylarında içeriğinde bulunan C vitamini sayesinde soğuk algınlığı ve grip ...
Hamilelikte Mandalina Yemek
Hamilelikte Mandalina Yemek
Hamilelikte Mandalina Yemek, Hamilelik döneminde anne beslenmesine iki kat önem taşımaktadır. Bunun temel nedeni ise annenin iki canlı olmasından kaynaklı olmasıdır. Plasenta aracılığıyla besin anneden bebeğe geçmesi sağlanmaktadır. Böylelikle bebeği...
King Mandalina
King Mandalina
King mandalina, Tek dilimde 10 tane çekirdek barındırabilme yeteneğine sahip bir mandalina türüdür. Her yörede bilinmesine rağmen Geyve ve civarında özellikle aranılan mandalina olan King (Gramantin) Mandalina pazarlarda da mevcut artık. Kış hastalık...
Okitsu Mandalina
Okitsu Mandalina
Okitsu mandalina, Japon mandalinası olarak bilinir. Japonya'da en yaygın ikinci mandalina türüdür. Miyagawa satsuma çeşidinden melezleme yapılarak üretilmiştir. Kabuğu rahat soyulabilen, şekerli ve çekirdeksiz bir mandalina türüdür. Ağaçlarının güçlü...
Mandalina Çekirdeği
Mandalina Çekirdeği
Mandalina Çekirdeği, Mandalina meyvesi yenilebilir güzel çiçektir. Aynı zamanda da çiçek açan bir bitkidir. Her çekirdek, içinde bir hayat gizliyor. Bir meyvenin en ilginç kısmı çekirdeğidir. Kısacası her bitkinin bir çekirdeği veya tohumu vardır. He...
Kabuklu Mandalina Reçeli
Kabuklu Mandalina Reçeli
Kabuklu mandalina reçeli, Bir çoğumuz için reçel kahvaltının olmazsa olmazıdır. Birçok meyve çeşidinden birbirinden lezzetli reçeller hazırlanıp tüketilmektedir. Bazen sebze kabuklarından veya sebzelerin kendisinden bile reçel yapanlarımız vardır. Re...

 

Mandalina Çeşitleri
Mandalina Kabuğu
Mandalina Aşısı
Mandalina Kabuğu Çayı
Satsuma Mandalina
Mandalina Cinsleri
Mandalina Ağacı
Mandalina Yaprağının Faydaları
Hamilelikte Mandalina Yemek
King Mandalina
Okitsu Mandalina
Mandalina Çekirdeği
Kabuklu Mandalina Reçeli
Çekirdekli Mandalina
Mandalina Suyu
Yeşil Mandalina
Kırmızı Mandalina
Mandalina
Mandalina Kabuğu Reçeli
Mandalina Yağı
Mandalina Çiçeği
Mandalina Zayıflatırmı
Mandalina Yetiştiriciliği
Mandalina Çayı
Mandalina Şurubu
Mandalina Tatlısı
Mandalina Fidanı
1 Mandalina Kaç Kalori?
Mandalina Kaç Kalori?
Mandalina Faydaları
Popüler İçerik
Çekirdekli Mandalina
Çekirdekli Mandalina
Çekirdekli Mandalina, özellikle koyu turuncu renkte,zor soyulan parlak yağlı görünümlü kabuğa sahip mandalina türüdür.Bu türe murkot veya king adı ver...
Mandalina Suyu
Mandalina Suyu
Mandalina suyu, özellikle yaz aylarında içinizi ferahlatacak mükemmel lezzetlerden biridir. Yaz aylarında genel olarak insan vücudunun çok daha fazla ...
Yeşil Mandalina
Yeşil Mandalina
Yeşil Mandalina, Mandalina kış mevsimi meyvesidir. C Vitamini  deposu olan mandalina Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişir. Bir çok faydaları vardır. Kı...
Kırmızı Mandalina
Kırmızı Mandalina
Kırmızı Mandalina, Sadece Türkiye'de özellikle de Adana ve Mersin bölgelerinde yetiştirilmekte olan kırmızı mandalina, Orta doğu ülkelerine ihracatı y...
Mandalina
Mandalina
Mandalina, ılıman ortamlarda yetişirler. Turunçgiller familyasına ait bir meyve türüdür. Genellikle turuncu ve sarıya yakın renkte olan mandalinalar e...
Mandalina Kabuğu Reçeli
Mandalina Kabuğu Reçeli
Mandalina kabuğu reçeli, meyve kabuklarıyla yapılan reçeller günümüzde oldukça rağbet görmektedir. Portakal kabuğu, limon kabuğu, mandalina kabuğu reç...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Mandalina Çeşitleri
Mandalina Kabuğu
Mandalina Aşısı
Mandalina Kabuğu Çayı
Satsuma Mandalina
King Mandalina Çeşiti
Düzeltme Önerisi
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
King Mandalina Çeşiti
Düzeltme Önerisi
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024