Mandalina Kabuğu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
24 Temmuz 2024

Mandalina Kabuğu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Mandalina Kabuğunun Faydaları ve Kullanım Alanları

Mandalina, sağlığımız için oldukça faydalı ve lezzetli bir meyvedir. Ancak, mandalina kabukları da en az meyvesi kadar değerli ve şifa doludur. Pek çok kişi, mandalinayı yerken kabuklarını çöpe atar. Halbuki, mandalina kabuklarıyla birçok yararlı şey üretmek mümkündür. Mandalina kabuklarını değerlendirerek sağlığımıza katkıda bulunabiliriz.

Örneğin, mandalina kabuklarını soyup bir sürahi suya ekleyip, bir gece bekleterek faydalı bir mandalina suyu elde edebilirsiniz. Bu karışım diş etlerini besler ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Mandalina kabuklarının hoş kokusu ve içeriğindeki yararlı bileşenler, sağlığınıza olumlu etkiler sağlar.

Ayrıca, mandalina kabukları soğuk kış aylarında yapılan sıcak çaylarla da kullanılabilir. Hazımsızlığa iyi gelir ve bağırsakları çalıştırır. Mandalina kabuğunda bulunan tangeretin adlı madde, beyin içindeki tümörleri küçültme potansiyeline sahiptir. Doktorlar, beyin tümörü olan hastalara günde 5 adet mandalina yemelerini önerir. Bu öneri doğrultusunda, mandalina kabuklarını rendeleyerek az miktar tatlandırıcı ile tüketmek mümkündür.

Mandalina Kabuğu Reçeli İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 kg mandalina
  • 1 kg toz şeker
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 3 su bardağı su

Mandalina Kabuğu Reçeli Nasıl Yapılır?

Mandalinaları soymadan hafifçe kazıyın ve büyük bir tencereye koyun. Üzerine su ekleyip 2 gün bekletin. 2 gün sonra suyunu dökün ve tencereye tekrar su doldurarak ocakta kaynatın. Mandalinalar yumuşayıncaya kadar kaynatılmalıdır. Kaynatılan mandalinaların suyunu tekrar dökün ve aynı işlemi tekrar yapın. Konulan suyu 6 saat bekletin. Bekletilen mandalinaları enine keserek içindeki çekirdekleri çıkarın. Çekirdekleri çıkarılan mandalinaları bir kaba koyun.

Diğer yandan, 3 su bardağı suyu, şekeri ve 2 yemek kaşığı limon suyunu orta ateşte pişirin. Pişirilen şerbeti koyulaşana kadar kaynatıp içine mandalinaları atın ve 15 dakika kaynatıp altını kapatın. Bu reçeli kahvaltı sofralarınızda afiyetle tüketebilirsiniz. Böylelikle, mandalina kabuklarının ne kadar değerli olduğunu bir kez daha anlayabilirsiniz. Kış aylarının vazgeçilmezi olan mandalinayı yerken kabuklarını da ayrıca değerlendirin ve mandalina kabuklarının şifa dağıtan bir meyve olduğunu unutmayın.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Mandalina Çeşitleri Nelerdir?

Mandalina Çeşitleri Nelerdir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Okitsu Mandalina Türleri ve Özellikleri

Okitsu Mandalina Türleri ve Özellikleri

Mandalina Fidanı Türleri ve Özellikleri

Mandalina Fidanı Türleri ve Özellikleri

Çekirdekli Mandalina Türleri ve Özellikleri

Çekirdekli Mandalina Türleri ve Özellikleri

Mandalina Kabuğu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Mandalina Kabuğu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Mandalina Kaç Kalori?

Mandalina Kaç Kalori?