Mandalina Kabuğu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
23 Temmuz 2024

Mandalina Kabuğu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Mandalina Kabuğu Reçeli

Meyve kabuklarıyla yapılan reçeller günümüzde oldukça rağbet görmektedir. Portakal kabuğu, limon kabuğu ve mandalina kabuğu reçeli gibi farklı tarifler mevcuttur. Ancak, bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekmektedir. Çünkü bazı meyvelerin kabukları acımtırak olabiliyor. Bu nedenle, önce acılıklarının alınması gerekmektedir. Mandalina kabuğuyla reçel yapmak ise daha kolaydır. Özellikle kokulu mandalina kullanarak yapılan reçel daha lezzetli olur. Bu reçeli yaparken, "king" mandalina denilen türü kullanmanızı tavsiye ederiz. Ancak, bu türün portakala benzer türleri de bulunmaktadır. Bu türlerle yaparsanız reçeliniz acı olabilir. Mandalina görünümünde olan king mandalinayı kullanmanızı önemle belirtelim. Meyve kabukları, kendilerine özel besleyici değerlere sahiptir. Bazılarının meyveden daha fazla faydası bulunmaktadır. Bu şekilde reçel olarak değerlendirirseniz, kahvaltılarda ve tatlılarda farklı lezzetler tatma olanağına da sahip olursunuz. Şimdi, bu lezzetli reçeli kışın tam zamanındayken hep birlikte hazırlamaya başlayalım. Herkese kolay gelsin.

Mandalina Kabuğu Reçeli İçin Gerekli Malzemeler

  • 9 adet king mandalina kabuğu
  • 2 su bardağı mandalina suyu ya da normal su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • Çeyrek limon suyu

Mandalina Kabuğu Reçeli Nasıl Yapılır?

Mandalinaları soymadan önce sirkeli suyun içinde 10 dakika kadar bekletin. Bu sayede kabukların üzerindeki kimyasallar ve tarım ilaçları kolayca temizlenir. Daha sonra mandalinaları yıkayın ve kabuklarını soyun. Kabukları mutfak robotunda iyice küçük parçalar halinde doğrayın. Ancak, püre gibi olmamalarına dikkat edin. Daha sonra bir tencereye alarak, içine toz şekeri de koyun. Ellerinizle bunu biraz yoğurur gibi karıştırın. Böylece mandalina kabukları ve şeker özdeşleşir. Bu şekilde tencerede 3-4 saat kadar şekerle kabukları bekletin.

Daha sonra tencereye sıcak su koyarak ocakta kaynatmaya başlayın. Mandalina suyu kullanacaksanız, onu da sıcak koymalısınız. Kaynama sırasında üzerinde oluşan köpükleri de kevgirle alarak temizleyin. Ocağın altını kısarak, her zaman yaptığınız reçeller gibi koyulaşmasını bekleyin. Mandalina kabuğu reçelini ocaktan indirmeden 10 dakika önce de içine limon suyunu ekleyin. Daha sonra ocaktan aldığınız reçeli sıcak halde kavanozlara doldurun. İyice soğuyunca kavanozların ağzını kapatın. Mandalina kabuğu reçelini dilediğiniz zaman tüketebilirsiniz. Dediğimiz gibi, en önemli konu reçel yapımında kullanacağınız king mandalinanın portakal gibi olmamasıdır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Mandalina Çeşitleri Nelerdir?

Mandalina Çeşitleri Nelerdir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Satsuma Mandalina Türleri ve Özellikleri

Satsuma Mandalina Türleri ve Özellikleri

Mandalina Yaprağının Faydaları Nelerdir?

Mandalina Yaprağının Faydaları Nelerdir?

Hamilelikte Mandalina Yemenin Faydaları Nelerdir?

Hamilelikte Mandalina Yemenin Faydaları Nelerdir?

Mandalina Kaç Kalori?

Mandalina Kaç Kalori?

Mandalina Faydaları ve Kullanımı

Mandalina Faydaları ve Kullanımı